Hightechconsultant TMC breidt uit naar Duitsland
TMC opent een vestiging in Duitsland. Het adviesbedrijf voor de hightechindustrie uit Eindhoven hoopt daar ingenieurs aan zich te binden through een eigen bedrijfsmodel waarin ondernemerschap en persoonlijke en vaktechnische ontwikkeling centraal staan. Ook is een nieuwe directeur aangewezen die de vestiging in Stuttgart gaat opbouwen en leiden.

‘Duitsland heeft een unieke reputatie op ingenieursvlak en we zien ernaar uit om onze internationale groups hiermee te versterken’, meldt de directie van het bedrijf. Het werkondernemerschapsmodel van TMC is een businessmodel voor hoogopgeleide ingenieurs, wetenschappers en digitale consultants. De expertisegebieden variëren van robotics en software program tot nanotechnologie en data-science.

Het mannequin kent vijf basisprincipes: individuele winstdeling, persoonlijke teaching en trainingen, een duurzame werkrelatie, expertise-communities en het entrepreneurial lab waarin de ‘employeneurs’ hun eigen ideeën en producten kunnen realiseren.

DAF, Mitsubishi, VDL

De groeiplannen van TMC zijn groot, het bedrijf wil in 2030 ongeveer 10.000 man in dienst hebben. Er werken nu 2500 koppen. Het in 2000 opgerichte bedrijf telt 26 vestigingen in veertien verschillende landen.

Tot de huidige klanten van TMC behoren Volvo Group, DAF, Mitsubishi, VDL, Bosch en Siemens. Het bedrijf hoopt die kennis en ervaring om te zetten in advieswerk voor de Duitse markt.

De Duitse vestiging wordt geleid door Stamatios Stamatiadis. Hij brengt meer dan twintig jaar ervaring in de hightech-industrie met zich mee, waaronder meer dan tien jaar in de engineering service-ssector. Hij gaat volgens de organisatie de uitdaging aan om een nieuw bedrijf vanaf de grond af op te bouwen en verwacht tegen het einde van het jaar te starten met een eerste groep consultants.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven