‘Hij gaf gerichte kaarten’ – Voetbal Worldwide


José Mourinho was allerminst te spreken over de arbitrage tijdens Internazionale tegen AS Roma. The Particular One zat zelf op de tribune wegens een schorsing, maar concludeerde dat scheidsrechter Fabio Maresca ‘gerichte kaarten’ uitdeelde aan zijn spelers.

Mourinho nam zondag plaats op de perstribune, omdat hij in het duel met Monza een rode kaart had gekregen voor een huilgebaar richting de financial institution van de tegenstander. Zijn ploeg leed een nipte nederlaag tegen koploper Inter. ‘Ik ben heel erg teleurgesteld over dit resultaat, need de jongens hebben hun finest gedaan en het doelpunt was te voorkomen’, zei Mourinho tegenover de clubkanalen.

Al snel sprak de Portugese coach ook zijn ongenoegen uit over de scheidsrechter. ‘De kaarten die Mancini en N’Dicka kregen, voelden gericht aan. Web als de kaarten van Cristante en Paredes, terwijl er bij Inter maar één speler op de bon ging. Ik vind het jammer dat er geen respect was voor onze spelers. De houding van Maresca tegenover Mancini en N’Dicka zegt mij genoeg.’

Tien minuten voor tijd trok Marcus Thuram de zege naar de kant van Inter toe. ‘Dat doet me pijn. Ik denk dat het hele stadion voelde dat dit een gelijkspel zou worden. Met de grote vermoeidheid en de korte tijd om ons op dit duel voor te bereiden, vind ik dat de jongens het knap gedaan hebben. Dat was nog een fijn cadeau van de Serie A, dat we niet op maandag mochten spelen, maar op zondag’, sloot Mourinho met enig gevoel voor cynisme af.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven