‘Hij heeft iets van autisme’ – Voetbal Worldwide


Roger Schmidt krijgt het zwaar te verduren in Portugal. Voormalig scheidsrechter Pedro Henriques noemt de coach van Benfica ‘een autist’.

Benfica werd vorig seizoen kampioen van Portugal en bereikte de kwartfinales van de Champions League, maar na een rumoerige transferzomer waarin veel spelers vertrokken zijn de prestaties en het spel minder geworden. Benfica staat wel aan kop aan Portugal, maar kent een desastreuze Champions League-campagne.

Schmidt stond er vorig seizoen uitstekend op bij Benfica en diens achterban, maar dit seizoen zijn de sentimenten gekanteld. Benfica speelt niet goed en de relatie met de supporters is niet meer wat het geweest is. Zij verwijten Schmidt verkeerde sportieve keuzes te maken.

Na het duel tussen Benfica en Sporting kreeg Schmidt kritiek van journalisten over het vertoonde spel, waarop de Duitser aan de perschef van Benfica vroeg of de journalist supporter van FC Porto of Sporting was. Omdat Schmidt geen Portugees spreekt, is een deel van de journalisten alle vragen in het Portugees gaan stellen.

En het is geen geheim dat Schmidt en scheidsrechters over het algemeen niet goed samen gaan. Dat was in zijn tijd bij PSV meerdere malen een thema en steekt nu ook in Portugal langzaam de kop op. Henriques opent nu de aanval op Schmidt. ‘Hij vindt altijd excuses. De manier waarop hij zich presenteert heeft iets van autisme en een gebrek aan realisme. Hij zou Portugees moeten leren, need ik ben ziek van iemand die mijn land en mijn taal niet respecteert’, zei hij bij Radio Observador.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top