‘Hij heeft mij groot gemaakt’ – Voetbal Worldwide


Rafael van der Vaart heeft voor de wedstrijd van Nederland tegen Kroatiƫ andermaal onderstreept dat Luka Modric een erg gevaarlijke speler is. De voormalig worldwide speelde bij Tottenham Hotspur samen met Modric en zelfs op jonge leeftijd maakte de Kroaat indruk.

‘Hij was heel professioneel’, weet Van der Vaart nog. ‘Hij was alleen maar met voetbal bezig. Wij gingen weleens de kroeg in na een coaching bij Tottenham, hij ging slapen. En hij was zo verschrikkelijk goed. Ik speelde als 10, hij stond achter me. En je hoefde de bal nooit op te halen. Hij draaide open en legde de bal zo met buitenkant rechts tussen de linies’, haalt de 109-voudig worldwide herinneringen op aan zijn tijd in de Premier League.

Modric was dus erg belangrijk voor Van der Vaart. ‘Hij heeft me daar groot gemaakt, zo zie ik dat. Need hij was zo goed, echt een sleutelspeler. Hij kon beter met de buitenkant van zijn rechtervoet passen, dan met de binnenkant. Het was echt waanzinnig.’ Van der Vaart kwam in 2010 bij Tottenham terecht, toen Modric er al twee jaar speelde. Uiteindelijk speelde het duo twee seizoenen samen. Modric vertrok in 2012 naar Actual Madrid, Van der Vaart ging in dat jaar naar Hamburger SV.

Na zijn afscheid als prof ging VI op bezoek bij Rafael van der Vaart. Hij stelde zijn beste elftal samen en uiteraard stond Luka Modric daarin.

Deze rits aan wereldsterren vormt de favoriete elf van Van der Vaart

Laat een reactie achter

Scroll naar boven