‘Hij heeft zichzelf bewezen’ – Voetbal Worldwide


Jan Paul van Hecke heeft zijn contract verlengd bij Brighton & Hove Albion. Zoals VI eerder al meldde tekende hij een verbintenis tot medio 2025. Het leverde lovende woorden op van supervisor Roberto de Zerbi.

Lange tijd moest Van Hecke bij The Seagulls zijn geduld bewaren. De verdediger, in 2020 overgenomen van NAC Breda, werd uitgeleend aan SC Heerenveen en Blackburn Rovers en kwam nauwelijks aan de bak bij Brighton. Daar kwam in het tweede deel van afgelopen seizoen plots verandering in.

Van Hecke kreeg steeds meer vertrouwen van De Zerbi, die de worldwide van Jong Oranje basisplaatsen gunde tegen onder andere Manchester Metropolis en Newcastle United. Tegen de landskampioen maakte de Zeeuw veel indruk, door Erling Haaland succesvol te schaduwen.

Dat optreden overtuigde De Zerbi van de kwaliteiten van de neef van oud-international Jan Poortvliet. De Italiaan maakte zich onerous voor een verbeterd contract voor Van Hecke, die interesse genoot van AS Roma en Galatasaray. Het betoog van zijn supervisor deed hem echter besluiten om langer in Brighton & Hove te blijven.

‘Ik ben heel erg blij voor Jan Paul’, sprak De Zerbi mooie woorden op de officiĆ«le clubkanalen. ‘Ik ben blij dat ik weer een belangrijke speler langer huge heb kunnen leggen. Vorig seizoen heeft hij zijn kwaliteiten bewezen. Hij was een belangrijke consider het behalen van onze doelen.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven