‘Hij miste de onblusbare ambitie’ – Voetbal Worldwide


Het relatief vroege afscheid van Eden Hazard (32) doet pijn in België, ook bij commentator Peter Vandenbempt. De gerenommeerde journalist die de dribbelaar talloze keren zag spelen, maakt de balans op nu Hazard een punt achter zijn carrière heeft gezet.

‘Doodzonde’, dat is het woord dat bij Vandenbempt te binnen schiet, laat hij weten by way of Sporza. ‘We kunnen eigenlijk zeggen dat Hazard sinds zijn blessures bij Actual Madrid geen voetballer meer is. En dat hij nadien geen nieuwe uitdaging meer aannam, is pijnlijk. Hij had nog een paar goede jaren kunnen hebben in een topcompetitie’, constateert de commentator.

Volgens Vandenbempt is de 126-voudig worldwide misschien wel de allerbeste Belgische speler ooit. ‘Op zijn piek was hij geweldig, onweerstaanbaar, met een fantastische dribbel en een bovenmatige techniek. Dankzij die kwaliteiten was Hazard jarenlang een toonaangevende speler in topcompetities.’

Toch heeft de voormalige sterspeler van Lille en Chelsea volgens Vandenbempt nooit echt kunnen tippen aan generatiegenoten Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Dat zit hem vooral in de drive, meent hij. ‘In tegenstelling tot hen had Hazard niet de onblusbare ambitie om een decennium lang opofferingen te doen. Hij was nu eenmaal wie hij was. Altijd een beetje een kwajongen zonder stress die ontwapend grappig kon zijn. Dat was zijn persoonlijkheid. Misschien was Hazard te tender om een lange periode bij de allerbeste spelers van de wereld te horen’, luidt de conclusie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top