‘Hij verliest geen bal’ – Voetbal Worldwide


Lamine Yamal voegde donderdag nog maar een file toe aan zijn imposante verzameling. De Barcelona-jongeling scoorde in de absolute slotfase van de halve finale-wedstrijd tegen Osasuna in de Spaanse Tremendous Cup.

Het maakt hem de jongste speler ooit die scoort in de Spaanse Tremendous Cup. Voor Yamal is het zijn zoveelste file. Ook op zijn naam: Yamal is de jongste speler ooit voor Barcelona, de jongste landskampioen ooit in Spanje, de jongste doelpuntenmaker ooit in La Liga, de nationale ploeg van Spanje, de EK-kwalificatiereeks en nu dus ook in de Tremendous Cup. Ook was hij de jongste deelnemer ooit in een Clásico.

Zijn coach Xavi was dan ook onder de indruk, op de persconferentie na afloop. ‘Yamal doet bijna alles goed met de bal, alles is logisch. Hij verliest geen bal, zijn beslissingen zijn de juiste. Het is alleen jammer dat hij pas zestien is, dat zie je in de duels nog wel, maar hij is een buitengewoon expertise’, jubelde de gewezen middenvelder over zijn teenager.

Yamal kwam zelf ook nog aan het woord. ‘Ik ben heel blij dat we de finale hebben gehaald en dat ik gescoord heb. Ik heb João (Félix, pink.) bedankt voor de help. We hebben veel zelfvertrouwen en kijken uit naar de finale’, aldus Yamal over de wedstrijd tegen Actual Madrid aanstaande zondag. De winnaar gaat met de beker terug naar Spanje.

Barcelona had het donderdag lastig met Osasuna. In de tweede helft brak Robert Lewandowski het stugge verzet van de Noord-Spaanse opponent. Diep in blessuretijd besliste Yamal het treffen, na inderdaad een fijne actie van Félix.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven