Hitte op Curaçao: Geld voor airco's en scholen eerder dichtDe scholen op Curaçao gaan de relaxation van de maand eerder dicht vanwege de hitte. Ook wordt er een half miljoen euro vrijgemaakt om airco’s en ventilatoren van te kopen, omdat veel scholen die niet hebben. Dat heeft de Curaçaose minister van Onderwijs bekendgemaakt.

Op het eiland werd het schoolrooster vorige week al aangepast. Leerlingen mochten om 12.00 uur naar huis, een half uur eerder dan normaal. De meeste basisscholen beginnen om 07.30 uur. Vorige week ging het om drie dagen, nu gaat het om de hele week.

In deze video vertellen kinderen over hoe ze omgaan met de hitte op faculty:

Al sinds juni is het op Curaçao erg heat, vaak met temperaturen van 34 graden. Dat is internet zo heat als de allerheetste dag deze zomer in Nederland, maar het voelt aan als 45 graden. Dat komt doordat de lucht erg vochtig is.

Zo heet als dit hebben ze op het eiland nog niet meegemaakt. Klaslokalen worden zo heat dat docenten en leerlingen zich moeilijk kunnen concentreren. In oktober wordt er gekeken of het normale schoolrooster weer gebruikt kan worden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven