‘Hoe we verdedigden was bijna good’ – Voetbal Worldwide


Erik ten Hag is blij met de vechtlust die zijn ploeg toonde in de Premier League-kraker tegen Liverpool (0-0). Ook was de 53-jarige Haaksberger lovend over hoe Manchester United zondagavond verdedigde op Anfield.

Na de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Bournemouth en de roemloze uitschakeling in de Champions League betekende het doelpuntloze gelijkspel op Anfield een opsteker voor United. Zo ervaarde ook Ten Hag dat. ‘Dit was een heel goed optreden. Je weet hoe Liverpool thuis presteert (de eerste zeven thuisduels in de Premier League leverden louter zeges op, purple.) en wij hielden de nul. In de tweede helft hadden we een paar goede kansen, dus we hadden de drie punten kunnen meenemen. Maar we zijn erg blij met het spel van de ploeg.’

Vorige week zaterdag zakte United immers nog door de ondergrens tegen Bournemouth, nadat het de woensdag ervoor nog van Chelsea had gewonnen (2-1). ‘Je moet altijd vechten voor de clubkleuren. Onze pieken zijn hoog en onze dalen zijn soms heel laag’, weet Ten Hag. ‘Als je iets wil bereiken in een seizoen, moet je een bepaalde ondergrens hebben. We moeten constanter worden. Je moet altijd voor elkaar blijven vechten. Bij Manchester United is het altijd hetzelfde verhaal: wij tegen de relaxation’, zei de supervisor bij Sky Sports activities.

Ondanks alle kritiek van buitenaf, geloofde Ten Hag in een resultaat tegen Liverpool. ‘Je weet dat de kans zal komen en daarin moet je geloof houden. Het group moet altijd aanstaan en gedisciplineerd blijven. Als je dat doet, kan je elke wedstrijd winnen.’ In dat opzicht beviel hem wat hij zondag zag op Anfield. ‘De manier waarop we verdedigden, was bijna good. Als we een fout maakten, was er altijd een ploeggenoot om het op te lossen. Ik denk dat de grote winst is van vandaag. Dat willen we zo houden en elke wedstrijd brengen.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top