‘Hoop dat ze snel ander werk gaat doen’Een opvallend second tijdens de opnames van een tv-programma. Minister Sigrid Kaag krijgt een videobericht van haar twee dochters waardoor ze moet huilen. De dochters maken zich grote zorgen om de veiligheid van hun moeder en hopen dat ze snel ander werk gaat doen, buiten de politiek.

Sigrid Kaag wordt al jaren bedreigd vanwege haar werk. Vorig jaar stond een man met een brandende fakkel voor haar huis. Ze heeft voortdurend beveiligers om zich heen.

Het hoeft maar één keer mis te gaan. Ik wil eigenlijk dat ze een andere baan vindt.

dochters Janna en Inas

Minister Kaag heeft nog niet besloten of ze nu gaat stoppen met haar politieke werk. Ze is het niet meteen van plan, maar houdt het advies van haar dochters zeker in gedachte.

Meer politici

En zo zijn er steeds meer politici in Nederland die te maken hebben met bedreigingen. Vorig jaar kwamen er meer dan 1100 meldingen binnen bij de politie. De meeste waren gericht tegen Geert Wilders van de PVV. Hij is de zwaarst beveiligde politicus van Nederland.

Ook minister Hugo de Jonge heeft thuis veel gesprekken gevoerd over de bedreigingen die hij krijgt. Ook zijn kinderen zouden soms willen dat hun vader een andere baan had.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven