Houd zelf de controle als ondernemer
Afgelopen week kondigde het demissionair kabinet de plannen aan voor 2024. Internet zoals elk jaar betekent dit veranderingen, dus ook voor bedrijven. Veel brancheorganisaties en ondernemers maken zich zorgen , maar goed ondernemerschap is juist ook dat je veerkrachtig moet kunnen zijn in wisselende omstandigheden.

Ik verwacht dat bedrijven zich steeds meer gaan richten op wat voor uitgaven ze gaan doen in 2024. Onderzoek dat we deden onder Nederlandse bedrijven eerder dit jaar liet zien dat 37,6% van de beslissers aangaf hun uitgaven beter te willen beheren en hun investeringen te richten op dingen die op lange termijn aantoonbare waarde hebben, zoals investering in software program. Dit wordt alleen maar meer. 

Grip op financiële gezondheid en uitgavenbeheer zijn essentieel om onzekere economische tijden te overleven. Hoe beter bedrijven in staat zijn hun inkomsten en uitgaven te beheren en voorspellen, hoe makkelijker het is om financieel gezond te zijn. In plaats van ons richten op externe omstandigheden, zoals nieuwe kabinetsplannen of veranderingen in de economie, is het zaak dat ondernemers zelf de controle houden.

Energie

“Met voldoende inzicht in de bedrijfsuitgaven krijg je als bedrijfseigenaar een schat aan knowledge en inzichten”

Hoe meer energie bedrijven steken in het bijhouden van alle inkomsten en uitgaven, hoe beter ze in staat zijn om hun bedrijf op lange termijn bij te sturen en winst te voorspellen. Dit is de ultieme manier voor bedrijven om controle te houden. Met voldoende inzicht in de bedrijfsuitgaven krijg je als bedrijfseigenaar een schat aan knowledge en inzichten.

Zorg er daarom voor dat je je als bedrijfseigenaar richt op het creëren van zichtbaarheid van in- en uitgaven. Het slim gebruiken van knowledge is hierbij cruciaal. Kwalitatief goede knowledge helpen financiële groups bij het maken van prognoses. Toegang tot dit soort knowledge levert veel inzichten op om je uitgaven te controleren en mogelijkheden te creëren voor flexibiliteit, productiviteit en groei in het komende jaar.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven