Huh? Deense artiest heeft miljoenen streams, maar niemand kent hemEen man uit Denemarken moet voor de rechter komen, omdat hij geld zou hebben verdiend als nep-artiest. Hij haalde zo’n 80 miljoen streams op Spotify, terwijl hij geen eigen liedjes heeft gemaakt.

Vaak halen alleen grote internationale sterren tientallen miljoenen streams met hun nummers. Maar de muziek van de onbekende man werd meer beluisterd dan de meest succesvolle artiesten uit Denemarken.

Hoe kan dat?

De man zou muziek van andere artiesten een beetje hebben bewerkt en daarna onder zijn eigen naam hebben geplaatst. Daarna zouden een paar mensen de nummers miljoenen keren hebben afgespeeld. Dat kan natuurlijk niet. De nep-artiest zou daar ruim 550.000 euro mee hebben verdiend.

Het is niet bekendgemaakt onder welke naam de man muziek plaatste op de streamingdienst. Hoe de man precies aan zoveel streams kwam, is nog een raadsel. Het zou kunnen dat hij een computerprogramma heeft gebruikt om continu hetzelfde liedje af te spelen.

Straf

Is dit nou strafbaar of niet? Volgens advocaten is het een bijzondere zaak die nog niet eerder is voorgekomen. Waarschijnlijk doet de rechter volgende week uitspraak. De man zou een celstraf en een boete kunnen krijgen. Hij zegt zelf dat hij niet schuldig is.

Scroll naar boven