Posted on Leave a comment

Huh? Nederlander voetbalt tegen het Nederlands elftalNederland tegen Gibraltar. De kwalificatiewedstrijd voor het EK voetbal voor mannen is vanavond further bijzonder voor de Nederlandse Niels Hartman. Hij voetbalt voor Gibraltar en staat straks dus tegenover Oranje, het land waar hij is geboren.

Hoe dat kan? De 22-jarige voetballer verhuisde op jonge leeftijd al naar Zuid-Spanje. Toen hij 12 jaar was, ging hij met zijn ouders in Gibraltar wonen, het aller-zuidelijkste puntje van Spanje.

Hartman zit pas sinds kort bij het nationale group, omdat hij nu pas officieel een paspoort van Gibraltar heeft. Heel goed is het land alleen niet in het internationale voetbal. Op de lijst van alle voetbal-landen van de wereld staat Gibraltar op plek 200 en Nederland op plek 6.

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Gibraltar wordt gespeeld in De Kuip in Rotterdam. De wedstrijd begint om 20.45 uur.

Frankrijk

De Nederlandse mannen verloren hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK afgelopen vrijdag van Frankrijk. Het werd 4-0. We maakten er deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *