Huijsen deze maand in het Spaanse shirt te bewonderen – Voetbal Worldwide


De Nederlandse centrumverdediger Dean Huijsen zal in maart mogelijk zijn debuut maken voor Jong Spanje. Hij is opgeroepen voor de komende interlandperiode, waarin Jong Spanje tegenover Slowakije en België staat.

Huijsen kreeg vorige maand de Spaanse nationaliteit, waardoor hij opgeroepen kon worden door de Spaanse bond. De verdediger van Juventus, dat hem momenteel verhuurd aan AS Roma, vertrok op jonge leeftijd van Nederland naar Spanje en komt zodoende in aanmerking om ook voor dat land uit te komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Eerder kwam Huijsen wel voor de jeugdelftallen van Nederland uit, vorig jaar oktober speelde hij twee vriendschappelijke interlands voor Oranje Onder-19. Dat Huijsen (18) nu bij Spanje interlands gaat afwerken, hoeft niet te betekenen dat hij nooit meer opgeroepen kan worden voor het Nederlands elftal. Voetballers tot 21 jaar mogen drie officiële interlands spelen voor een land – inclusief kwalificatieduels en eindtoernooien – en daarna nog een ander nationaal elftal kiezen.

Vorig jaar schreven we dit portret over Dean Huijsen

Scroll naar boven