‘Iedereen kan doen wat ik doe’ – Voetbal Worldwide


Mohamed Salah was maandagavond dé grote blikvanger bij het voetbalfeest tussen Liverpool en Newcastle United (4-2). De Egyptische topscorer van de Premier League vertrekt nu naar Ivoorkust voor de Afrika Cup en is ervan overtuigd dat zijn gemis wel opgevangen kan worden.

Salah miste in de eerste helft een strafschop, maar maakte dat na rust goed met de openingstreffer, een geniale voorassist, een fenomenale help op Cody Gakpo én een benutte strafschop. Daarmee was hij bij alle vier de doelpunten van Liverpool betrokken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Dat Liverpool niet voor rust al had gescoord, was een klein surprise. Achttien doelpogingen hadden geen voorsprong opgeleverd, mede doordat Salah dus een penalty miste. ‘Maar ik wilde niet naar de nationale ploeg gaan met zo’n prestatie’, zei de Egyptenaar tegen Sky Sports activities. ‘In de kleedkamer zeiden we al dat we rustig moesten blijven. Ik was bij de eerste penalty wat in de conflict, omdat de keeper bewoog, maar de tweede penalty nam ik zoals ik ze neem op de trainingen.’

Én met andere schoenen aan zijn voeten. Salah had in de rust voor nieuw schoeisel gekozen. ‘De schoenen waar ik die penalty mee miste waren de schoenen waar ik gister mee had getraind. Ik ben niet bijgelovig, maar wilde ze toch wisselen’, gniffelde Salah. ‘Dus dat deed ik en het zorgde ervoor dat ik weer rustig werd in mijn hoofd.’

Met zijn hoofdrol kan Salah nu met een goed gevoel naar de Afrika Cup. ‘Ik wil dat toernooi winnen’, benadrukte de Egyptenaar. ‘Liverpool komt er zonder mij wel uit, we hebben hier geweldige spelers rondlopen. Iedereen kan op mijn positie spelen, iedereen kan doen wat ik doe.’

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top