‘Ik besef het nog niet helemaal’ – Voetbal Worldwide


Lieke Martens speelde vrijdag haar laatste thuiswedstrijd voor het Nederlands elftal. Na afloop gaf ze toe overdonderd te zijn door alle reacties.

De koek is op voor Martens, die aanstaande dinsdag tegen Finland haar laatste wedstrijd gaat spelen voor Oranje. Bondscoach Andries Jonker gaf Martens vrijdag in haar laatste thuiswedstrijd al een afscheidswissel, waarna iedereen voor Martens ging staan. Het werd haar allemaal even teveel.

‘Het was heel erg mooi. Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen en goed op weg zijn om ons te plaatsen voor het EK, maar dit was een droomscenario met vrienden en familie op de tribunes’, begon Martens voor de digital camera van de NOS nog diplomatiek.

Natuurlijk draaide het allemaal om haar. ‘Het is allemaal heel speciaal, ik besef het nog niet helemaal. Ik ben een beetje sprakeloos, dat ben ik niet heel vaak. Bij mijn wissel liep ik zelfs langs mijn beste vriendinnen, omdat ik het nog niet allemaal bevat.’

Gek genoeg gaat de reis van Oranje door, ook mét Martens. Aanstaande dinsdag wacht een tweede ontmoeting met Finland. ‘Deze wedstrijd was iets specialer dan die in Finland, maar het is wat het is.’

Scroll naar boven