‘Ik denk dat ik na PSV cease, dan is het mooi geweest’ – Voetbal Worldwide


De kans is groot dat PSV de laatste klus is van Peter Bosz als coach. Al houdt de zestigjarige oefenmeester de deur nog een heel klein beetje op een kier.

‘Ik denk dat ik na PSV cease, dan is het mooi geweest’, vertelt Bosz aan PSV TV. ‘Dan ga ik naar palmbomen liggen kijken en wil ik genieten. Ik geniet nu ook wel, maar je bent altijd onderweg. Ik doe dit al meer dan 45 jaar en heb niet zoiets van: ik moet nog naar de Premier League.’

Toch maakt Bosz voor één baan nog een uitzondering. ‘Alleen als het Nederlands elftal nog een keer komt… Ja, dat lijkt me geweldig. Maar dat moet dan wel web passen, je moet geen membership hebben.’

Bosz is bezig aan zijn eerste seizoen bij PSV, waar hij nog een contract tot medio 2026 heeft, en dat verloopt zeer succesvol. De Eindhovenaren wonnen onder zijn leiding de Johan Cruijff Schaal, zijn na zestien duels nog foutloos in de Eredivisie en bereikten ook nog eens de achtste finale van de Champions League.

Eerder was de in Apeldoorn geboren Bosz coach van achtereenvolgens AGOVV, De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon. Landskampioen werd hij alleen als speler met Feyenoord, maar daar kan dit seizoen weleens verandering in komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven