‘Ik doe geen oog dicht vannacht’ – Voetbal Worldwide


De zeventienjarige Marc Guiu had zich geen mooier eerste optreden voor Barcelona kunnen wensen. Het harde werken in de jeugdopleiding is het allemaal waard geweest, realiseert de zeventienjarige aanvaller zich na zijn winnende objective tegen Athletic de Bilbao.

Guiu werd door Xavi tegen de Basken in de 79ste minuut binnen de lijnen gebracht voor zijn debuut. De spits die de opleiding van Barça doorliep, had slechts 34 seconden nodig om te scoren. De matchwinner besefte kort na het laatste fluitsignaal amper wat er was gebeurd. ‘Nee, ik heb nog niet op mijn telefoon gekeken’, zei Guiu in een eerste reactie bij Spaanse media. ‘Maar ik weet zeker dat ik geen oog dicht doe vannacht.’

De jonge spits uit Catalonië traint al sinds het start van het seizoen mee met de A-selectie. Xavi achtte bij afwezigheid van de geblesseerde Robert Lewandowski in de slotfase tegen Athletic de tijd rijp voor het debuut van Guiu. ‘Ik kan het niet geloven. Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van dit second. Hier heb ik mijn hele leven voor gewerkt, voor deze kans. Het is ideal uitgepakt’, zei de aanvaller, die in mei met de Spaanse jeugdploeg nog deelnam aan het EK Onder-17 en daar al opviel door vier keer te scoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Xavi heeft hoge verwachtingen van Guiu, zo liet hij weten na de benauwde zege op Athletic. ‘We hebben blessures, maar we moeten kijken naar wie we wél tot onze beschikking hebben. Er is veel aanwas. Guiu heeft een neusje voor de objective. Ik ben erg gecharmeerd van hem’, vertelde de Barcelona-trainer, die zondagavond onder anderen Frenkie de Jong, Lewandowski, Raphinha, Pedri en Jules Koundé moest missen door blessures.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven