‘Ik kan het antwoord nog niet geven’ – Voetbal Worldwide


Toni Kroos heeft de deur naar een terugkeer als worldwide niet direct dichtgegooid. Ploeggenoot Antonio Rüdiger blies die discussie nieuw leven in door openlijk te pleiten voor een rentree van de 33-jarige middenvelder van Actual Madrid bij Die Mannschaft.

Kroos zette na het EK van twee jaar terug een punt achter zijn interlandloopbaan. Hoewel Duitsland met hem op het middenveld ook niet bepaald grote indruk maakte op de laatste eindtoernooien, verging het de viervoudig wereldkampioen sindsdien niet veel beter. Bij gebrek aan leidersfiguren in de ploeg werd in Duitsland eerder al eens geopperd de voormalige wereldkampioen tot een terugkeer als worldwide te bewegen.

Die discussie is in aanloop naar het EK in eigen land weer opgelaaid, nu Rüdiger heeft geopenbaard dat hij regelmatig over dat onderwerp spreekt met Kroos. ‘Ik vraag het hem elke dag!’, zei de verdediger van Actual bij DAZN. ‘Een speler zoals hij, die nog op zo’n hoog niveau speelt, moet erbij zijn. Zo simpel is het. Zijn passingkwaliteiten zijn buitenaards. Alles wat hij doet, is heel indrukwekkend. Ik zie hem graag terugkeren bij de nationale ploeg.’

Kroos werd na het Champions League-duel met Union Berlin bij DAZN geconfronteerd met die uitspraken en gooide de deur niet direct dicht. ‘Ik ben er zelf al lange tijd niet mee bezig geweest. Het overviel me daarom’, reageerde de controleur op de avances van Rüdiger. ‘Hij heeft me aan het denken gezet. Maar ik kan hem dat antwoord vandaag nog niet geven’, zei Kroos met een veelzeggende glimlach. In Duitsland wachten ze het in spanning af.

Kroos-control: de magnifieke passer van Actual Madrid

Laat een reactie achter

Scroll naar boven