‘Ik kan mezelf wel voor m’n kop slaan’ – Voetbal Worldwide


Sam Kersten kon zich zondagmiddag wel voor zijn kop slaan. De verdediger van PEC Zwolle speelde een sterke wedstrijd tegen Go Forward Eagles en was met zijn ploeg op weg naar de overwinning, tot hij diep in de additional tijd opzichtig palms maakte en een penalty weggaf.

‘Ik kan er nog steeds met m’n hoofd niet bij’, verzuchtte Kersten na de wedstrijd. ‘Dit is gewoon een tremendous domme actie. Ik heb het web even teruggezien. Ik snap het nog steeds niet. Tremendous dom. Ik kan mezelf wel voor m’n kop slaan.’

Kersten had direct door wat hij fout deed. ‘Ja, Bram (van Polen, pink.) keek me ook aan en zei: “Wat doe je nou?” Dat dacht ik ook meteen. De scheidsrechter ging nog kijken, maar ik wist wat er ging gebeuren. Die bal viel er een beetje half tussen, kon ‘m niet goed koppen. En dan doe ik dit…’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

De verdediger van PEC nam de schuld dan ook op zich. ‘Honderd procent. Deze moet ik gewoon slikken. We stonden zo lang voor, als je dan voor de zoveelste keer in de laatste minuut een aim tegen krijgt en dan ook nog op deze manier, dan kun je wel door de grond zakken.’

Kersten bood na afloop zijn excuses aan in de kleedkamer. ‘Dat is eigenlijk ook niet nodig, need ik deed het niet expres. Ik was gewoon heel boos op mezelf. Ik gooide met wat dingen, schold op mezelf. Dit wordt een paar dagen balen en dan gaan we weer door.’

Scroll naar boven