‘Ik was heel even out’ – Voetbal Worldwide


Sommige spelers van Heracles Almelo kwamen vrijdagavond niet geheel ongeschonden uit de strijd met RKC Waalwijk. Doelman Michael Brouwer en aanvoerder Justin Hoogma stonden met een bebloed gezicht de pers te woord. Dat deerde het tweetal niet; Heracles received immers bij het debuut van Erwin van de Looi als coach van de Almeloƫrs.

Brouwer kwam vlak voor rust in botsing en lag minutenlang op het veld om behandeld te worden. Fabian de Keijzer maakte zich klaar om in te vallen, maar Brouwer betrad bij het start van de tweede helft gewoon weer het veld. Het leverde de doelman van Heracles wel een jaap op zijn gezicht op. Hoogma lag een uur later, in de slotfase van de tweede helft, op het veld.

‘Ik heb het internet even teruggezien. Ik kreeg iemands schouders tegen mijn hoofd’, vertelt Hoogma. ‘Ik ben zelfs even out geweest. Heel kort. Toen kwam ik bij en voelde ik bloed. Dan weet je dat je er sowieso even uit moest. Dat wilde ik niet, maar het was de beste keuze om me direct te wisselen. RKC wilde de bal erin pompen, dan moeten we niet met tien man komen te staan.’

Hoogma voelde zich na de wedstrijd overigens al beter. ‘Ik heb alleen een beetje hoofdpijn, voor de relaxation valt het mee. Het was knokken aan het einde, dat wisten we ook. Wij stonden voor, RKC pompte de ballen richting de zestien. Het resultaat telde in deze wedstrijd en ik ben blij dat we de drie punten over de streep hebben getrokken.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven