‘Ik weet dat bij Ajax blijven goed voor me is’ – Voetbal Worldwide


‘Ik weet dat bij Ajax blijven goed voor mij is’, vertelt hij in een interview met Ajax TV. De jonge Hato komt pas internet kijken in de Eredivisie en vindt zelf dat hij nog stappen moet maken. ‘Dit is pas mijn eerste echte jaar als basisspeler in de Eredivisie. Ik denk dat ik nog genoeg te leren heb.’

Hato verlengt zijn contract in een seizoen waarin Ajax absoluut niet goed draait. ‘Voor mij was de keuze om bij Ajax te blijven niet moeilijk. Als je zoveel wedstrijden achter elkaar niet wint, doet dat wel wat met je. Maar als je het realistisch bekijkt: op mijn leeftijd, voor mijn ontwikkeling, weet ik dat ik hier goed zit.’

Dat terwijl er al grote golf equipment dachten aan Hato. De Engelse high zou ook achter de verdediger aanzitten. ‘Het zijn mooie dingen als je leest dat grote golf equipment interesse hebben. Dat is leuk, vooral als je zo jong bent. Maar ik trek me daar niet zoveel van aan. Voor mij is het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik denk dat er nog veel meer in zit. Ik kan nog feller verdedigen, aan de bal magazine ik dominanter zijn. Het kan allemaal nog meer, dat wil ik graag laten zien.’

Met een nieuw contract op zak staat Hato komende donderdag tegenover Aston Villa in de achtste finale van de Convention League. Het heenduel in de Johan Cruijff Area eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Scroll naar boven