‘Ik weet hoe belangrijk het is’ – Voetbal Worldwide


Tijjani Reijnders is in een uitgebreid interview ingegaan op zijn begin bij AC Milan, het verschil met AZ en de doelstellingen van de Milanezen. Milan is momenteel met rivaal Internazionale verwikkeld in een bijzondere race.

Reijnders maakt bijzondere race met Inter mee: 'Ik weet hoe belangrijk het is'
© Professional Photographs

Beide roemruchte golf equipment staan momenteel op negentien landstitels. Inter werd in 2021 voor het laatst kampioen, Milan vorig jaar. De twintigste titel in Italië staat niet alleen voor een mooie mijlpaal, maar het geeft de houder van die twintig titels ook het recht om een tweede ster op de borst te dragen. Reijnders weet hoe bijzonder dat is.

‘Onze belangrijkste doelstelling blijft de Scudetto’, doelt Reijnders in gesprek met Tuttosport op de Italiaanse landstitel. ‘Ik weet hoe belangrijk het voor de membership en de followers is om die titel te winnen en dus ook de tweede ster. Het zou geweldig zijn als ik daar een rol in kan spelen dit seizoen.’ De van AZ overgekomen middenvelder miste geen enkel duel in de Serie A en maakte ook al zijn Champions League-debuut voor Milan. Sinds hij de switch naar Italië maakte, debuteerde hij ook voor Oranje.

Tijdens de interlandperiode sprak VI met Reijnders.

Het is allemaal snel gegaan voor Reijnders, die bij AZ definitief doorbrak. ‘Ik twijfelde nog toen ik hoorde van de interesse, maar daarna kreeg ik een belletje van Geoffrey Moncada en Stefano Pioli (de hoofdscout en coach van Milan, crimson.). Ik was daar zo van onder de indruk dat ik voor mijn gevoel meteen naar Milan wilde.’ Reijnders weet dat er wat anders bij komt kijken in Milaan. ‘Bij AZ is het een streven om kampioen te worden, hier moet dat. Je voelt nog meer druk.’

Reijnders kan goed omgaan met de druk, ook omdat hij al een goede band heeft met de followers. ‘De liefde die je van hen ontvangt, dat is het beste gevoel. Ik geniet van de omgeving, ook al is het soms wat moeilijk vanwege de taalbarrière. Ik voel me thuis hier, spelen voor Milan is als een kinderwens die in vervulling gaat.’

Na acht duels, waarin Reijnders telkens een basisplaats had, staat Milan bovenaan in de Serie A. Het verschil met rivaal Inter, ook strijdend voor de tweede ster, bedraagt twee punten.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024


Italië


1

AC Milan

8

7

0

1

16-8

+8

21

2

Internazionale

8

6

1

1

21-5

+16

19

3

Juventus

8

5

2

1

14-6

+8

17

4

Fiorentina

8

5

2

1

18-11

+7

17


* Actueel tot en met 18 okt. 2023

Bekijk hier al onze video’s


Laat een reactie achter

Scroll naar boven