‘Ik weet hoe onerous het aankomt’ – Voetbal Worldwide


Arne Slot is match genoeg om zondagmiddag op de financial institution te zitten tijdens het competitieduel met Vitesse. De coach van Feyenoord moest een deel van de voorbereiding op die wedstrijd laten schieten, omdat hij ziek was.

Zo was Slot vrijdag nog niet in staat om een perspraatje te geven. Twee dagen later verscheen de 45-jarige oefenmeester wel voor de digicam van ESPN, al had hij zijn stem nog niet helemaal terug. ‘Ik ben wel match, maar ik heb astmatische bronchitis’, legde de coach uit. ‘Dus als ik ergens final van heb, slaat dat op mijn luchtwegen. En ik ben ook een coach die veel praat, die combinatie helpt niet.’

Slot deed afgelopen week met tegenzin een stapje terug. ‘Als coach doe je er alles aan om niet één minuut te missen.’ Aanvankelijk bleef hij zijn werk daarom doen, totdat het echt niet meer ging. ‘De dokter zei: “Nu moet je echt weggaan, need dit is niet goed voor jezelf en niet goed voor je omgeving.” Maar ik was er vrijdag en zaterdag weer bij. En ik heb de bespreking kunnen doen.’

Ten opzichte van het thuisduel met NEC (2-2) hield Slot vast aan dezelfde opstelling. Hij heeft niet overwogen om Gernot Trauner rust te geven voor het bekerduel van komende woensdag met PSV. ‘We hebben gelijkgespeeld tegen NEC, de eerstvolgende wedstrijd is de belangrijkste. En we willen een reactie geven op het resultaat. Dus daar ben ik niet mee bezig geweest.’

Ontslag
Slot zag deze week twee collega’s worden ontslagen: José Mourinho bij Europa League-tegenstander AS Roma en zijn oude assistent Pascal Jansen bij AZ. ‘Ik vind het voor Mourinho ook vervelend. Ik had het leuk gevonden om weer de degens met hem te kruisen. Als een collega-trainer ontslagen wordt, dan is dat altijd heel pijnlijk. Need ik weet hoe onerous het aankomt als je ontslagen wordt.’

Scroll naar boven