‘Ik wilde eigenlijk niet spelen’ – Voetbal Worldwide


Marco van Ginkel heeft in het verleden veel final gehad van knieblessures en speelt daarom in principe geen wedstrijden op kunstgras. Op bezoek bij FC Volendam deed de Vitesse-middenvelder als invaller toch een minuut of twintig mee en uitgerekend Van Ginkel werd de matchwinner.

Vlak voor tijd stond Van Ginkel op de juiste plek om de 1-2 binnen te kunnen tikken. ‘Lekker dat ik hem maak’, zei de man van de winnende objective na afloop tegen VI. ‘Ik wilde eigenlijk niet spelen, maar dit kon wel. Tijdens de tweede helft hebben we het besproken, we konden wel een impuls gebruiken.’

Van Ginkel moest wel even een grens oversteken. ‘Ik vind kunstgras waardeloos en heb er ook niet meer op gespeeld sinds mijn knieblessures’, vertelde hij. ‘Ik moet eerlijk zeggen dat dit kunstgras me meeviel, maar ieder kunstgrasveld is anders. Het is in mijn ogen gewoon competitievervalsing: kijk maar naar de punten die Volendam en Excelsior vorig seizoen haalden in thuiswedstrijden ten opzichte van de uitwedstrijden. Ik hoop echt dat het kunstgas er zo snel mogelijk uit is. Ik zal ook andere kunstgraswedstrijden niet gaan starten.’

Van Ginkel scoorde al eens eerder in Volendam, in een bekerwedstrijd met PSV. ‘Eloy Room had me eraan herinnerd, ja. Dat was een omhaal, ook een bevrijdende treffer toen. Deze was makkelijker. Ik weet dat ik daar kan komen, dat was ook de opdracht. De voorzet was good en ik ben blij dat ik kon scoren. Dit is een lekker start zo en dat kunnen we goed gebruiken met de lastige potjes die eraan zitten te komen.’

De komende drie wedstrijden speelt Vitesse thuis, tegen PSV, AZ en RKC Waalwijk. Daarna wacht een bezoek aan Sparta Rotterdam.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top