Infographic: eerste volledig jaar on-line kansspelen in beeld2022 gaat de boeken in als het eerste volle kalenderjaar dat in Nederland op legale wijze on-line gegokt kon worden. Dat wil zeggen: spelen bij aanbieders met een vergunning van de Kansspelautoriteit (Ksa).

In totaal zijn er nu 24 vergunningen voor on-line kansspelen afgegeven. 21 vergunningen worden daadwerkelijk ingezet voor aanbod aan spelers. Lopende vergunningaanvragen (13) duren lang en vragen veel capaciteit van zowel Ksa als de aanvragers. Aanvragers worstelen bijvoorbeeld met het op orde krijgen van hun datakluis. G

Geschat wordt dat 85 procent van de on-line spelers gokt bij legale aanbieders. Ruim 36.000 burgers hebben zich inmiddels in het centrale uitsluitingsregister Cruks ingeschreven, dat was start van het jaar nog 6500. Hierdoor kunnen zij niet meer deelnemen aan hoog-risico-kansspelen, zowel landgebonden (speelhallen en vestigingen van Holland On line casino) als on-line. Dat is een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van een gokverslaving of het beheersen van de gevolgen ervan.

Foto Anna Shvets (cc)

Laat een reactie achter

Scroll naar boven