Infographic: vrouwen steeds prominenter aanwezig in crypto


Vrijdag was het Internationale Vrouwendag, een mooi second om eens te bekijken hoe vrouwen vertegenwoordigd zijn in crypto. De wereld van cryptocurrency wordt nog steeds gezien als een mannenwereld. Toch zijn er steeds meer vrouwen actief op de cryptomarkt, blijkt uit onderzoek van Crypto Insiders. Knowledge laat zien dat vrouwen in Nederland een actievere rol in cryptocurrency zijn gaan spelen. De vrouwelijke interesse in crypto steeg met 39 procent vergeleken met 2023, waar de provincie Flevoland de hoofdrol speelt.

Voor dit onderzoek bekeek crypto nieuwswebsite Crypto Insiders de eigen interne knowledge van ruim 1,3 miljoen bezoekers. Dit werd vergeleken met knowledge van Bitvavo, het grootste cryptocurrency handelsplatform in Nederland met ruim 1 miljoen Nederlandse klanten.

In 2022 was 17 procent van de handelaren in Nederland vrouw. Een jaar later viel dit share terug naar 16 procent. Uit de cijfers van 2024 tot nu toe komt dit share hoger uit op 17 procent. Wanneer het om het handelen in crypto gaat, zijn vrouwen weer actiever geworden in 2024. Ook als het om onderzoek naar crypto en het volgen van cryptonieuws gaat is een stijgende development te zien. In 2022 was 26 procent van de lezers van Crypto Insiders vrouw. In 2023 kwam dit share tevens uit op 26 procent. Uit de knowledge van 2024 tot dusverre blijkt dat een stijging is ingezet; in de periode van 1 januari tot 1 maart was 36 procent van de lezers vrouw, een toename van ongeveer 39 procent ten opzichte van vorige jaar.

Scroll naar boven