ING investeert in Belgisch-Nederlandse TCOG
De financial institution ING roert zich op het vlak van it-diensten. De Belgische en Nederlandse entiteiten van it-dienstverlener TCOG vloeien samen in een nieuwe holding. De investeringstak van ING neemt een minderheidsbelang in die groep.

TCOG, wat staat voor The Idea Group, is een it-dienstverlener voor mkb/kmo’s. Het bedrijf is sinds 2006 actief vanuit Turnhout en Gent. Sinds 2013 is er ook een Nederlandse tak, TCOG Nederland.

TCOG focust zich op sectoren zoals retail, mode en de groothandel. Met de steun van ING Company Investments wil de groep zich verder ontwikkelen in de Benelux en de buurlanden. ‘Het is de bedoeling om de groep bij te staan in zijn verdere ontwikkeling in de Benelux en de buurlanden en zo’n vijf à tien procent per jaar te groeien’, zeggen Johan Pede en Evelyne Heyvaert van ING Company Investments.

De it-dienstverlener, met hoofdzetels in Turnhout (België) en IJsselstein (Nederland), levert diensten aan meer dan 225 bedrijven en telt onder zijn klanten namen zoals Zeb, Horeca Van Zon, Craft Sportswear, Horta en BioRacer. De versterkte samenwerking van de Belgische en Nederlandse entiteiten is goed voor een gezamenlijke jaarlijkse omzet van circa veertien miljoen euro.

Tot voor kort opereerden TCOG België en TCOG Nederland als losse juridische entiteiten, met verschillende aandeelhouders. Met de steun van ING worden beide nu dus samengebracht in de overkoepelende TCOG Holding. De alliantie telt zo’n honderd werknemers in drie landen. ING neemt een minderheidsbelang van dertig procent in de groep. De drie Belgische en twee Nederlandse managers blijven meerderheidsaandeelhouder met zeventig procent van de aandelen.

Derde investering

De participatie in TCOG is de derde investering van de investeringstak van ING België in de jongste twaalf maanden. In de tweede helft van 2022 nam ING Company Investments een participatie in het Hasseltse bedrijf Varel Safety, een specialist in België op het gebied van inbraak-, brand- en camerabeveiliging. In mei 2023, investeerde ING in de Belgische trekhakenfabrikant GDW. Of hoe hun investeringen dus divers zijn.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven