Posted on Leave a comment

Investeerder Egeria neemt Superp over
SAP-expert Superp haalt investeerder Egeria aan boord voor de financiering van zijn groeiplannen. De Autoriteit Consument & Markt ziet geen concurrentiebezwaren en verleent toestemming aan het verkrijgen van uitsluitende zeggenschap over Superp en zijn dochtervennootschappen.

Superp is sinds 1999 actief als SAP-consultancydienstverlener op de Nederlandse markt. Het bedrijf zegt de laatste jaren een sterke groei te hebben gerealiseerd, onder meer in de kennisdomeinen beveiliging, testing en ontwikkeling. Ook is het dienstenaanbod voor klanten rond de enterprise useful resource planning (erp)-software van SAP uitgebreid by way of dochterbedrijven MxBlue (Mendix) en SxBlue (SalesForce).

Er werken ruim driehonderd man bij de Superp-groep, die de ambitie heeft zijn dienstenaanbod de komende jaren flink uit te breiden. Egeria geeft de it-dienstverlener daarvoor de nodige additionele financiële en operationele slagkracht.

Het bedrijf kende rond 2010 een turbulente periode nadat het in financiële problemen belandde en een overname door Ctac mislukte. Daarna kwam de SAP-dienstverlener by way of een administration buy-out en een particuliere geldschieter in rustig vaarwater.

De in 1997 opgerichte Nederlandse investeringsmaatschappij ondersteunt bedrijven met een ondernemingswaarde tussen de vijftig en 350 miljoen euro. Op it-vlak zijn dit bijvoorbeeld Arcus (dat onder andere Infradax kocht) en eerder Ilionx (met een exit eind 2022).  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *