Is dit een beer of een man in een beren-pak?Kijk ik nou naar een beer of naar man in een beren-pak? Dat vragen veel Chinezen zich af. Op social media gaat een video viral waarin het lijkt alsof een beer in een dierentuin nep is.

Dat zou te zien zijn aan de poten van het dier en aan zijn achterste. Daar is zijn berenvel rimpelig, waardoor het een beetje lijkt op een te grote broek. En de poten zouden te veel lijken op voeten, zeggen mensen.

Honingbeer

Maar volgens de dierentuin is het toch echt een beer. Zij zeggen dat het gaat om een Maleisische honingbeer. Die zijn wat kleiner dan andere beren-soorten.

Het rimpelige vel zou komen doordat de beer vroeger een stuk dikker was. Nu is-ie dunner en is z’n vel dus een beetje gaan hangen.

Twijfels

Je zou het niet denken, maar het gebeurt vaker dat mensen denken dat een dier in de dierentuin niet echt is. En soms hebben ze nog gelijk ook!

Zo was er in 2016 gedoe over een andere Chinese language dierentuin. Zij hadden een grote harige hond in een verblijf gezet en noemden het een leeuw. Toen de hond ging blaffen, werden bezoekers erg boos. In de video zie je nog een paar gekke voorbeelden!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven