Is er leven op Jupiter? Koolstof gevonden op maan van planeetDe James Webb-ruimtetelescoop heeft koolstof gevonden op een van de manen van Jupiter. Wetenschappers zijn er razend enthousiast over, omdat koolstof een belangrijke stof is voor het leven op aarde. Dat zou misschien kunnen betekenen dat er ook leven is op Jupiter.

Jupiter is de grootste planeet van het zonnestelstel. Zoals onze aarde 1 maan heeft, heeft deze planeet minstens 79 manen. Eén van die manen heet Europa en daar is nu koolstof gevonden.

Oceaan

Onderzoekers vonden eerder al vloeibaar water op de maan van Jupiter. Het zit verstopt onder een dikke ijskorst in een ondergrondse oceaan. De koolstof die nu gevonden is, komt misschien ook uit die oceaan.

Er zijn meerdere stoffen nodig om leven te laten bestaan. Maar de gevonden koolstof bij Jupiter brengt wetenschappers wel weer een stapje verder in hun onderzoek naar buitenaards leven.

Ruimteorganisatie NASA gaat eind volgend jaar een raket lanceren naar deze maan van Jupiter. Ook een Europese raket is onderweg naar Jupiter en haar manen om verder onderzoek te doen naar de oceanen onder het ijs. Er zijn geen mensen aan boord.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven