Italiaanse interesse in Sparta-spits Lauritsen – Voetbal Worldwide


Hellas Verona kan straks mogelijk een volledige voorhoede met ex-Eredivisionsten samenstellen. Na het aantrekken van Tijjani Noslin (Fortuna Sittard) en Elayis Tavsan (NEC) is de nummer zestien van de Serie A nu ook in de markt voor spits Tobias Lauritsen van Sparta Rotterdam.

De Italiaanse berichtgeving over de interesse van Hellas in Lauritsen blijkt te kloppen. Er is geïnformeerd, maar de golf equipment zijn nog niet met elkaar aan het onderhandelen. Later deze woensdag, of anders donderdag, moet duidelijk worden of Hellas daadwerkelijk een eerste bod gaat uitbrengen.

Lauritsen (26) speelt nu anderhalf jaar voor Sparta, dat de Noor (samen met Joshua Kitolano) ophaalde bij Odds BK. Lauritsen is een belangrijke basisspeler bij de nummer acht van de Eredivisie. Hij scoorde tot dusver twintig keer voor Sparta; vijf van die objectives maakte hij in dit seizoen.

Het contract van Lauritsen, met afstand de speler die in de Eredivisie de meeste luchtduels wint, loopt nog anderhalf jaar door. In onderstaand PRO-stuk gaf technisch directeur Gerard Nijkamp onlangs al aan dat in principe iedereen te koop is bij Sparta: ook halverwege het seizoen.

Scroll naar boven