Italië Onder-21 uitgeschakeld op EK na rekenkundige puzzel – Voetbal Worldwide


De beloftenploeg van Italië is er niet in geslaagd de groepsfase op het jeugd-EK door te komen. Hoewel Zwitserland flink afging tegen Frankrijk, gaan die twee ploegen wel door in de poule. Daar moest behoorlijk wat rekenwerk aan te pas komen.

Italië Onder-21 was het toernooi begonnen met een nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk, maar herstelde zich drie dagen later tegen Zwitserland met een 3-2 zege. Een overwinning op Noorwegen, dat nog nul punten had verzameld, was daarom van groot belang.

Toch had Italië het bijzonder lastig met de Noren en ging het eigenlijk de hele wedstrijd gelijk op. Na ruim een uur kwam Noorwegen echter wel op voorsprong. Invaller Antonio Nusa passeerde buitenom en trok de bal exhausting en laag voor het doel. De doelman zat ernaast, waardoor Erik Botheim bij de tweede paal kon binnenwerken.

Op het andere veld speelde Frankrijk tegen Zwitserland. Daar was Frankrijk op voorsprong gekomen nadat Lewin Blum een penalty weggaf en Amine Gouri de pingel benutte (0-1). Zwitserland kwam wel weer op gelijke hoogte by way of Ndoye, die profiteerde van een uiterst clever overstapje van Kastriot Imeri, maar by way of Bradley Barcola (1-2, nadat hij de bal met wat geluk meekreeg), Rayan Cherki (1-3, na een fraaie combinatie) en Maxence Caqueret (1-4, uit een teruggetrokken voorzet) received Frankrijk alsnog ruim.

Op dat second moesten de rekenwonders flink aan de bak. Door die uitslagen kwamen er drie ploegen op drie punten te staan achter koploper Frankrijk, dat negen punten had. In dat geval maakt het onderling resultaat uit wie als nummer twee doorgaat naar de kwartfinale. Van elkaar hadden ze allemaal de ene wedstrijd gewonnen en de andere verloren, maar Zwitserland had daarin het beste doelsaldo. Daardoor gaat dat land door naar de volgende ronde en is Italië met de derde plek uitgeschakeld.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven