Jaarbeurs kiest community as a service van Wentzo
Het ict-netwerk van Koninklijke Jaarbeurs wordt vernieuwd. De organisatie neemt het netwerk als dienst af van Wentzo, een dienstverlener uit Garderen. De nieuwe infrastructuur is gebaseerd op technologie van HP-dochterbedrijf Aruba.

Jaarbeurs koos voor Wentzo na een uitgebreid selectieproces, vertelt it-directeur Corine Bos van Jaarbeurs. Volgens haar bleek daaruit dat deze dienstverlener samen met Aruba de beste en veiligste netwerkoplossing kon bieden. Wentzo werd in 1999 opgericht door de broers Reino en Martijn Wentzel. Het bedrijf telt inmiddels uit ruim vijftig medewerkers. Onder meer McDonald’s, trainingsinstituut De Baak, Zorggroep Almere en winkelketen Bruna zijn klant. 

Wifi is een belangrijk onderdeel van het nieuwe netwerk van Jaarbeurs, eigenaar van onder meer Computable. De wifi krijgt zoveel capaciteit dat ruim dertigduizend mensen ervan gelijktijdig gebruik kunnen maken. Een combinatie van firewalls, community entry management en scans moet de veiligheid van het netwerk borgen.

Aruba

“De producten zijn excellent voor indoor wayfinding en toekomstige innovaties”

Het nieuwe ict-netwerk gebruikt het nieuwste Aruba besturingssysteem (AOS 10), een centraal cloudmanagementplatform (Aruba Central) en entry factors die fungeren als iot-platform en onder meer Zigbee en Bluetooth 5 ondersteunen.

Met deze technologie wil Jaarbeurs in 2023 Europa’s vernieuwendste evenementlocatie en -organisator worden. De technische producten van Aruba zijn ‘excellent voor onder meer indoor wayfinding en toekomstige innovaties die een bezoek aan Jaarbeurs nog prettiger maken’, aldus it-directeur Bos.

Met elf hallen en een totale oppervlakte van 100.000 m2 behoort Jaarbeurs tot de grootste overdekte evenementenlocaties van Nederland. De beurzen, congressen en evenementen die er plaatsvinden trekken jaarlijks circa 2,3 miljoen bezoekers. Ook het Beatrixgebouw, met studio’s, vergader- en ontmoetingsruimtes en kantoren voor startups, behoort tot het complicated.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven