Jaarbeurs kiest nieuw netwerk van Aruba en Wentzo
Het ict-netwerk van Koninklijke Jaarbeurs uit Utrecht wordt vernieuwd. De organisatie neemt het netwerk als dienst af van Wentzo, een dienstverlener uit Garderen. De nieuwe infrastructuur is gebaseerd op technologie van HPE-dochterbedrijf Aruba.

Jaarbeurs koos voor Wentzo na een uitgebreid selectieproces, vertelt it-directeur Corine Bos van de beursexploitant. Volgens haar bleek daaruit dat deze dienstverlener samen met Aruba de beste en veiligste netwerkoplossing kon bieden. Wentzo werd in 1999 opgericht door de broers Reino en Martijn Wentzel. Het bedrijf telt inmiddels ruim vijftig medewerkers. Onder meer McDonald’s, trainingsinstituut De Baak, Zorggroep Almere en winkelketen Bruna zijn klant. 

Wifi is een belangrijk onderdeel van het nieuwe netwerk van Jaarbeurs, eigenaar van onder meer Computable. De wifi krijgt zoveel capaciteit dat ruim dertigduizend mensen er gelijktijdig gebruik van kunnen maken. Een combinatie van firewalls, community entry management en scans moet de veiligheid van het netwerk borgen.

Aruba

“De producten zijn good voor indoor wayfinding en toekomstige innovaties”

Het nieuwe ict-netwerk gebruikt het nieuwste Aruba besturingssysteem (AOS 10), een centraal cloudmanagementplatform (Aruba Central) en entry factors die fungeren als iot-platform en onder meer Zigbee en Bluetooth 5 ondersteunen.

Met deze technologie wil Jaarbeurs in 2023 Europa’s vernieuwendste evenementlocatie en -organisator worden. De technische producten van Aruba zijn ‘good voor onder meer indoor wayfinding en toekomstige innovaties die een bezoek aan Jaarbeurs nog prettiger maken’, aldus it-directeur Bos.

Met elf hallen en een totale oppervlakte van 100.000 mbehoort Jaarbeurs tot de grootste overdekte evenementenlocaties van Nederland. De beurzen, congressen en evenementen die er plaatsvinden trekken jaarlijks circa 2,3 miljoen bezoekers. Ook het Beatrixgebouw, met studio’s, vergader- en ontmoetingsruimtes en kantoren voor startups, behoort tot het advanced.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven