Je bedrijf verkocht… en dan?
Het verkopen van je techbedrijf is natuurlijk leuk, maar wat moet je met je geld na een succesvolle exit? Het klinkt misschien als een enorm luxeprobleem, maar verkeerde keuzes kunnen leiden tot een snelle achteruitgang van je vermogen. Wat zijn de absolute do’s en don’ts? Wat moet je doen met het plotselinge grote bedrag op je rekening? Het zijn vragen waar de Nederlandstalige podcast Tech M&A Insider antwoord op probeert te vinden. Computable is mediapartner van deze podcast.

Tech M&A Insider is een Nederlandstalige podcast over het verkopen van tech- en softwarebedrijven. Wat moet je absoluut weten voor een succesvolle exit van je bedrijf? Elke aflevering bespreekt host Martijn van der Hoeden het laatste technieuws en neemt hij een deep dive samen met een of meer specialists. Die specialists zijn deze keer allebei van Van Lanschot Kempen, te weten structureringsspecialist Bart Frohnen en Maarten Lof, die senior beleggingsspecialist is.

Herstructureren

Succesvolle exits bij Tech M&A Insider

In deze aflevering wordt de vraag beantwoord: je bedrijf verkocht… en dan? Frohnen deelt waardevolle inzichten, zoals herstructureren vóórdat je jouw bedrijf in de etalage zet. Hij geeft ook suggestions om je vermogen privé te houden voor de nieuwsgierige buurman (je bv heeft immers een deponeringsplicht). Ook wordt er nog een nog een intrigerende vraag beantwoord: wanneer ben je eigenlijk écht financieel onafhankelijk?

Frohnen gaat ook dieper in op de influence van financiële beslissingen op familierelaties, need je kunt al snel ‘de financial institution de familie’ worden zonder dat je het doorhebt. En ook belangrijk: wat is de slimme aanpak wanneer je kinderen uiteindelijk een deel van je vermogen ontvangen?

Wijze beleggingslessen

Vanuit een beleggingsperspectief bespreekt Lof wijze reduce van niemand minder dan Warren Buffett en onderzoekt hij of obligaties wellicht een slimmere keuze zijn voor je vermogen. Lof deelt ook inzichten over hoe om te gaan met hevig schommelende aandelenkoersen, zoals tijdens de Covid-19-pandemie.

De heren van Van Lanschot Kempen gaan ook in op mogelijke gevolgen van politieke keuzes, ontwikkelingen op de woningmarkt en Van der Hoeden legt uit wat een BOFA-ronde precies inhoudt. Daarnaast bespreken ze ook nog:

  • Funda: eindelijk een koper voor het huizenplatform?
  • De SaaS Capital Index
  • De foto van Van der Hoedens bankrekening
  • Het woningbeleid van Hugo de Jonge
  • Een vraag van een luisteraar

Mis deze aflevering niet voor de slimme stappen die je kunt zetten voor en na de verkoop van je techbedrijf.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven