Jong Oranje klaar op EK na vele missers – Voetbal Worldwide


Jong Oranje heeft hevig teleurgesteld op het EK voor beloften. De Nederlandse talenten konden zich in het laatste groepsduel met Georgië niet verzekeren van een overwinning. Daardoor gaat de ploeg na drie groepswedstrijden zonder zege meteen naar huis.

Jong Oranje klaar op EK na vele missers
© Professional Pictures

Oefenmeester Erwin van de Looi voerde voor aanvang enkele wijzigingen door in zijn basisopstelling. Ten opzichte van het duel met Portugal (1-1) ontbraken Quinten Timber en Devyne Rensch. Aanvoerder Timber was geschorst, maar Van de Looi passeerde Rensch. Wouter Burger en Milan van Ewijk vervingen het duo.

Taylor onfortuinlijk met kopballen
De opdracht voor de beloften was duidelijk. Jong Oranje moest winnen om niet afhankelijk te zijn van het resultaat bij het andere groepsduel tussen Jong België en Jong Portugal. En dus begon de ploeg van Van de Looi met de druk vol naar voren. Jong Oranje domineerde de openingsfase en raakte in de eerste tien minuten al twee keer de paal. Twee keer kopte Kenneth Taylor op het aluminium.

De Nederlandse talenten leken het gastland in de openingsfase van het kastje naar de muur te gaan sturen. Ryan Gravenberch schoot echter niet met scherp, terwijl verdediger Iva Gelashvili een poging van Brian Brobbey kon blokken. Even later kon Gravenberch nog een keer uithalen, maar wederom was zijn poging niet venijnig genoeg.

Het hoogtepunt van het eerste deel van het duel was overigens te zien dankzij een hond. Het beestje stak nietsvermoedend het veld over, waardoor het duel even stilgelegd moest worden. Even later kreeg Van de Looi slecht nieuws te verwerken, need het was aanvalsleider Brobbey die op het gras ging zitten. De spits moest zich laten vervangen. Daardoor kwam Joshua Zirkzee in het veld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Terwijl Jurgen Ekkelenkamp, Crysencio Summerville en wederom Taylor opnieuw nalieten Jong Oranje op voorsprong te zetten, was het aan de andere kant plots wél raak. Georgië sloeg na een solo van Zuriko Davitashvili toe en bracht de ploeg van Van de Looi in de problemen. Met een vervelend gevoel leek Jong Oranje de rust in te gaan, zeker ook omdat een doelpunt van Ekkelenkamp vanwege buitenspel werd afgekeurd. Uiteindelijk zorgde Taylor met zijn vijfde (!) poging bij het scheiden van de markt alsnog voor de bevrijdende gelijkmaker. De Ajacied tikte op slag van rust binnen en bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd.

Krachten vloeien weg in tweede helft
In de tweede helft kon Jong Oranje het gastland minder overtuigend de wil opleggen. Van de Looi bracht aanvallers Thijs Dallinga en Elayis Tavsan om de boel open te breken. Tavsan testte gelijk de Georgische goalie Mamardashvili, maar zonder succes. Daardoor leek Jong Oranje af te steven op een demasqué.

Met een ultieme krachtsinspanning moest de ploeg een vroegtijdige uitschakeling zien te voorkomen. Van de Looi gooide vlak voor tijd met Million Manhoef en Ian Maatsen zijn laatste troeven op tafel. Een bevrijdende treffer kwam er echter niet. Daardoor zit het toernooi erop en gaat Jong Oranje hevig teleurgesteld naar huis.

Jong Portugal elimineert Belgen
Jong Portugal plaatste zich evenals Jong Georgië voor de kwartfinale. De ploeg (met Ajacied Francisco Conceição en oud-PSV’er Fábio Silva) versloeg de beloften van de Rode Duivels (2-1). De Belgen maakten nog gelijk by way of Yorbe Vertessen, die op aangeven van Loïs Openda scoorde. Vlak voor tijd schoot Taigo Dantas de Belgen echter alsnog naar huis.

Bekijk hier al onze video’s


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top