Jonge dansers veel gepest en uitgescholden: ‘Het moet stoppen’Er is veel mis in de danswereld. Dansers worden gepest en er wordt tegen ze geschreeuwd en gescholden. Ook hebben veel dansers te maken met seksueel gedrag tegen hun zin in.

Dat blijkt uit een groot onderzoek. Het gaat vooral over dansers die op hoog niveau dansen. Daar zitten ook kinderen bij.

Ik begon met mijn verkeerde been, toen deed hij de muziek uit. Ik moest huilen. Dit krijg je ervan als je zo snel gaat huilen, schreeuwde hij. Ik was bang. Toch moest ik weer gaan glimlachen op het podium.

variety dat vertelt over ervaringen

Veel dansers durven er niks van te zeggen. Bijvoorbeeld omdat de dader hun leraar is. Ook zijn ze bang dat als ze erover praten, het moeilijker wordt om professioneel danser te worden.

Twee belangrijke mensen hebben seksuele dingen gezegd en gedaan. Ik wil niet dat zij dit met andere jongens doen. Het moet stoppen.

variety dat vertelt over ervaringen

De onderzoekers hopen dat er meer aandacht komt voor de problemen in de danswereld. Ze willen dat er beter gecontroleerd wordt op slecht gedrag.

Ook zeggen zij dat het belangrijk is om erover te praten als je iets naars hebt meegemaakt. Bijvoorbeeld met je ouders.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven