Jude Bellingham voor meer dan honderd miljoen euro naar Actual Madrid – Voetbal Worldwide


Jude Bellingham vertrekt naar Actual Madrid. De Engelsman maakt voor een bedrag van 103 miljoen euro de overstap naar De Koninklijke, zo meldt Borussia Dortmund op de officiële web site van de membership. Die transfersom kan door bonussen nóg verder oplopen.

In Madrid moet Bellingham (19) de leider op het verjongde middenveld worden met secondanten Aurélien Tchouaméni en Eduardo Camavinga aan zijn zijde. Met het jonge drietal sorteert de Spaanse grootmacht voor op het naderende afscheid van Toni Kroos (33) en Luka Modrić (37). Beide middenvelders waren jarenlang spelbepalend in het maagdelijk wit, maar gaan richting de herfst van hun carrières.

Bellingham is sinds 2020 speler van Borussia Dortmund. De Duitse topclub betaalde destijds zo’n 25 miljoen euro voor de tiener aan Birmingham Metropolis. Zijn jeugdliefde besloot na zijn vertrek het rugnummer 22 nooit meer te gebruiken om ‘als herinnering aan een van ons en ter inspiratie van anderen’.

Bellingham stond ook in de belangstelling van Liverpool en Manchester Metropolis. Zowel The Reds als The Residents hoopten met de Engelse tiener een ‘homeground-player’ van wereldklasse huge te leggen, maar de worldwide van The Three Lions kiest voor een toekomst in Estadio Bernabéu.

De vaste afkoopsom die Actual betaalt, bedraagt 103 miljoen euro. Dit bedrag kan door bonussen nog met maximaal 30,9 miljoen euro oplopen. Actual betaalde twee keer eerder in de clubgeschiedenis meer dan honderd miljoen euro voor één speler, namelijk voor Eden Hazard (115 miljoen) en Gareth Bale (101 miljoen). Beide spelers gingen uiteindelijk transfervrij weg. 

‘Bellingham is in zijn eentje een heel voetbalelftal’

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top