Juni passeert met nog zes transacties
De maand juni sluiten we af met nog zes niet gemelde transacties op de Nederlandse ict-markt. Twee investeringen (in Settly en JEX), drie overname-deals (Uitvoeringsorganisatie AVG-Programma met Pact-Privateness, Blinqx met Sooner Ahead, De Nationale Hypotheekbond en Dutch Media Lab, en Most important Capital/Oiva Well being Group met Movendos) plus een ouderwetse doorstart (Fixers).

Personeelsplatform Settly haalt zes miljoen op

Settly, een online-platform dat internationale werknemers begeleidt bij hun verhuizing, heeft zes miljoen euro binnengehaald. De geldschieters zijn Mediahuis Ventures, het investeringsfonds van de Belgische uitgeverij van onder andere NRC en De Telegraaf, en het Franse duurzaamheidsfonds 2050. Het is de eerste investering in de in 2019 opgerichte Amsterdamse startup, waar een vijftigtal mensen in zeven landen in en buiten Europa werken.

Het platform biedt werknemers die buiten hun vaderland gaan werken, ondersteuning bij immigratie, verhuis- en financiële zaken. Ook poogt het medewerkers zich thuis te laten voelen in hun nieuwe omgeving middels een neighborhood, evenementen en het geven van persoonlijke aandacht. Verder automatiseert het digitaal verhuisplatform van Settly herhalende administratieve taken zodat afdelingen personeelszaken worden ontlast.

Settly is actief in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Tsjechië en Australië. Volgens de startup liggen er volop kansen in de internationale personeelsmarkt waar 40 procent van de verhuizingen niet naar wens verloopt en zelfs leidt tot terugkeer van de medewerkers.

Snelgroeiend JEX krijgt miljoeneninjectie

“Het bedrijf is sinds de oprichting in 2020 met zijn one-stop-shop flink gegroeid”

First Dutch, een investeringsfonds van de Rotterdamse ondernemer Peter Goedvolk, ondersteunt de startup JEX. Een precies bedrag is niet bekendgemaakt maar Goedvolk heeft het over ‘miljoenen’. JEX, eveneens uit de havenstad, biedt met zelfontwikkelde software program en diensten een totaaloplossing voor de uitzendmarkt.

Het bedrijf is sinds de oprichting in 2020 met zijn one-stop-shop flink gegroeid. Er werken ruim driehonderd man en de omzet ligt al boven de honderd miljoen euro. Met First Dutch als aandeelhouder heeft JEX groeikapitaal bemachtigd om het platform uit te bouwen en zijn positie in Nederland te verstevigen. Eerder al haalde de startup geld op bij een paar honderd angel buyers.  

Privateness-online-dienstverleners bundelen krachten

Uitvoeringsorganisatie AVG-Programma uit Den Haag heeft de software-applicatie Pact-Privateness overgenomen van Pact-On-line uit Zaandam. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in het on-line ondersteunen van organisaties om ze te laten voldoen aan de in Nederland geldende privacywet AVG. Met de overname kan de Uitvoeringsorganisatie AVG-Programma een bredere doelgroep bedienen en is Pact-On-line er van verzekerd dat de software program wordt doorontwikkeld. 

Het ‘AVG-programma’ dat de uitvoeringsorganisatie biedt, is ruim vijf jaar geleden op initiatief van Stichting AVG voor Verenigingen ontwikkeld. Het programma is een hulpmiddel waarmee met title verenigingen en hun leden, mkb-bedrijven, beroepsbeoefenaren en sportclubs, blijvend kunnen voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Gaandeweg bleken ook grotere organisaties geïnteresseerd in de opzet van de on-line dienstverlening om tegemoet te blijven komen aan de wettelijke regelgeving. Op dat phase is Pact-Privateness gericht.

Blinqx pikt trio op van HFBG

Het Barendrechtse softwarehuis Blinqx (voorheen Dias Groep) heeft Sooner Ahead, De Nationale Hypotheekbond en Dutch Media Lab ingelijfd. De toevoeging van deze merken versterkt de dienstverlening van Blinqx in zijn Verzekering & Hypotheek-segment, waarvan Dias Software program, Adviesbox, Finly, On-line Groep, MyTP, FinConnect en Findata al deel uitmaken. Doel is het aanbieden van een totaaloplossing aan financieel intermediairs.

Sooner Ahead uit Bergen aan Zoom levert administratiesoftware aan financieel adviseurs. De Nationale Hypotheekbond biedt rekentools voor consumenten en administratie- en rekensoftware voor hypotheekadviseurs. Dutch Media Lab is een online-mediabureau voor financieel dienstverleners. Deze twee laatste bedrijven houden kantoor in Diemen.

De drie bedrijven behoorden tot de Holland Monetary Enterprise Group (HFBG), web als Sure-co, een aanbieder van makelaarssoftware uit eveneens Diemen. Dit vierde bedrijf is niet meegegaan in de overname; er wordt wel mee samengewerkt.

Most important Capital slaat opnieuw toe in Finland

Most important Capital laat weer van zich horen op de Noordse markt. De Nederlandse investeerder betaalde de overname van Movendos door de Oiva Well being Group. Beide bedrijven komen uit Finland. Most important stapte in april 2022 in bij Oiva (toen nog VideoVisit genaamd), een aanbieder van een virtueel-zorgplatform. De eerste overname was overigens de  Deense telezorg-softwareleverancier Applikator afgelopen mei.

Movendos, met het hoofdkantoor in Tampere, biedt oplossingen biedt voor afspraken en communicatie op afstand, het boeken van afspraken, gezondheidsonderzoeken en enquêtes, teaching instruments op afstand en een samenwerkingsportaal. De ambitie van de Oiva Well being Group is om uit te groeien tot een toonaangevende leverancier van softwarediensten voor virtuele gezondheidszorg en digitale klinieken in Noordwest-Europa.

Doorstart Fixers gelukt

Het failliet gegane reparatiebedrijf Fixers is doorgestart. De nieuwe eigenaar, Benjamin Albers van branchegenoot Monteur aan Huis, heeft een aantal winkels in Amsterdam, Amstelveen, Leiden en Nieuw-Vennep overgenomen. Daar kunnen klanten terecht voor reparaties van onder andere smartphones, tablets, computer systems, laptops en gameconsoles.

Fixers, dat ambitieuze groeiplannen had en eind 2022 een beursnotering verkreeg aan de Npex-effectenbeurs, kwam de afgelopen maanden door tegenvallende resultaten in financiële problemen. In totaal telde de reparatieketen dertien winkels. Binnenkort maakt Albers bekend of en welke winkels er nog meer worden overgenomen.  

Laat een reactie achter

Scroll naar boven