‘Justitie vermoedt fraude bij Ballon d’Or-winst Messi in 2021’ – Voetbal Worldwide


Volgens de Franse kwaliteitskrant Le Monde onderzoekt de Franse justitie of er bij de uitreiking van de Ballon d’Or in 2021 gesjoemeld is. Lionel Messi received destijds de Gouden Bal, maar de kans bestaat dat hem die afgepakt wordt.

De Ballon d’Or wordt georganiseerd door journal France Soccer en uitgereikt op foundation van stemmen, maar Le Monde schrijft dat zijn oude membership Paris Saint-Germain mogelijk gelobbyed heeft om zoveel mogelijk stemmen naar Messi te laten gaan. Pascal Ferré, oud-hoofdredacteur van France Soccer, zou van PSG cadeaus hebben gekregen, terwijl voormalig hoofd communicatie Jean-Martial Ribes van PSG eerder aangeklaagd is wegens ‘corruptie en beïnvloeding’. Hij zou gelobbyed hebben om Messi de Gouden Bal te laten winnen. Ook kreeg hij wedstrijdkaartjes en werden de reis- en verblijfkosten tijdens het WK voor clubteams in Qatar vergoed.

Het winnen van de Gouden Bal levert golf equipment veel positieve aandacht op. In het geval van PSG was dat niet anders, daarom kwam het de membership niet slecht uit dat Messi tegen Kylian Mbappé speelde in de finale van het WK: beiden speelden destijds voor PSG. Nu blijkt dat er mogelijk gesjoemeld is met het aantal stemmen op Messi in 2021. Om de Ballon d’Or-winst van toen was veel te doen, omdat velen vonden dat Robert Lewandowski de prijs had moeten winnen en Messi dat seizoen helemaal niet zo goed was.

De Franse justitie stuitte per toeval op de Messi-zaak, need aanvankelijk werd mogelijke belastingontduiking onderzocht bij de omstreden switch van Neymar naar PSG. Tijdens het onderzoek stuitte het OM ook op andere zaken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top