Juventus-icoon Chiellini (39) zet punt achter imposante loopbaan – Voetbal Worldwide


Giorgio Chiellini heeft op 39-jarige leeftijd een punt achter zijn imposante loopbaan gezet. De Italiaanse verdediger liet onlangs al doorschemeren dat het einde van zijn carrière in zicht was.

Chiellini speculeerde al over een mogelijk afscheid, nadat hij zaterdagnacht met Los Angeles FC onderuit was gegaan in de finale van de play-offs van de MLS tegen Columbus Crew. Nu is het hoge woord eruit. De voormalig speler van Juventus en 117-voudig worldwide van Italië keert komend jaar niet meer terug in de MLS.

Daarmee is de lange loopbaan van Chiellini ten einde. De in Pisa geboren mandekker belandde by way of Livorno en Fiorentina in 2005 bij Juventus en zou vervolgens zeventien jaar lang uitkomen voor De Oude Dame. Tijdens het vorige decennium groeide hij uit tot een van de gezichten van de ploeg die negen keer op rij kampioen van Italië werd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Met Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci en doelman Gianluigi Buffon vormde Chiellini in de hoogtijdagen van dat Juventus de meest gevreesde defensie van Europa. Het leverde in clubverband nooit worldwide succes op. In 2015 en 2017 ging Juventus in de Champions League-finale onderuit tegen Barcelona en Actual Madrid.

In eigen land bleef Chiellini met Juventus wel domineren, totdat in 2021 een einde kwam aan de hegemonie door de landstitel van Internazionale. Toch kon de verdediger die zomer nog juichen door het winnen van het EK met Italië. Een jaar later verruilde Chiellini de Serie A voor de MLS, die hij met Los Angeles in zijn eerste jaar direct received.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven