Juventus voor het eerst sinds 2011 niet in CL, Milan grijpt laatste ticket – Voetbal Worldwide


AC Milan speelt volgend seizoen in de Champions League. De halvefinalist van deze jaargang received zondag op bezoek bij Juventus en greep zo het laatste Italiaanse ticket voor het miljardenbal. Juve had bij een zege nog mogen hopen op deelname aan de CL, maar tast mis.

Juventus kelderde onlangs op de ranglijst van de Serie A nadat de puntenstraf vanwege financieel wanbeleid definitief werd. De Oude Dame raakte tien punten kwijt, waardoor Milan op poleposition kwam voor het Champions League-ticket. Toch bleef Juve tot zondag meedoen. Bij een thuiszege op Milan was het gat tussen de twee golf equipment nog maar twee punten geweest.

Het liep echter anders in het Allianz Stadium, waar Milan vijf minuten voor rust de leiding nam. Olivier Giroud maakte gebruik van zijn lengte en zorgde koppend voor 0-1. Davide Calabria was de aangever en zo ging Milan met een goed gevoel de rust in. In de tweede helft kwam Juve niet meer dicht bij een gelijkmaker, waardoor de bezoekers een cruciale zege boekten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Milan gaat zo internet als kampioen Napoli, Lazio en stadgenoot Internazionale naar de groepsfase van de Champions League. Juventus doet dat niet en dat is de laatste jaren een uitzondering. De Oude Dame was in het seizoen 2011/12 voor het laatste niet actief in de Champions League. In die jaargang speelde Juve sowieso niet in Europa na de zevende plek in de Serie A van het seizoen ervoor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top