‘Kan hij nog voor Argentinië spelen?’ – Voetbal Worldwide


Het Champions League-debuut van Santiago Giménez ging woensdagavond niet onopgemerkt voorbij. In Argentinië vroegen de commentatoren zich zelfs af of de in Buenos Aires geboren spits niet nog voor de nationale ploeg zou kunnen uitkomen. Dit tot woede van veel Mexicanen.

Giménez werd geboren in Argentinië, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Mexico en voelt zich volbloed Mexicaan. De aanvaller speelde ook al 22 interlands voor Mexico. Een change naar Argentinië zit er dus niet in, maar daar waren ze bij het Argentijnse FOX Sports activities blijkbaar niet van op de hoogte. Een van de commentatoren schoof Giménez naar voren als een optie voor de wereldkampioen. Ook werd de Feyenoorder vergeleken met oud-spits van Argentinië Martín Palermo.

Het zorgde voor veel ergernis in Mexico. ‘Ze noemen Santi alleen ‘Argentijns’ wanneer het ze uitkomt’, is een van de vele geïrriteerde reacties die onder het bericht van FOX Sports activities is gezet.

In de kranten in Mexico is er natuurlijk ook behoorlijk wat aandacht voor het optreden van Giménez tegen Lazio, al zijn het vooral de standaardwedstrijdverslagen die we daar tegenkomen. In Spanje zijn ze wat vrijer geweest. ‘De Champions League heeft een nieuwe killer’, kopt AS bij een verhaal over Giménez. ‘De spits is ongrijpbaar in de afgelopen maanden. Hij scoorde al dertien keer in negen competitiewedstrijden en vierde zijn debuut in de CL met een beslissende dubbelslag.’

Ook Marca heeft gespeeld met taal. ‘Feyenoord danst langs Lazio op het Mexicaanse ritme van Giménez’, kopt de grootste sportkrant van Spanje. ‘Lazio kwam op geen enkel second in de wedstrijd. De druk van de Rotterdammers was te veel voor de Italianen, die de bal steeds snel verloren. Topscorer Giménez en vleugelaanvaller Calvin Stengs vielen op met hun goede spel.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven