Kendrion hersteld van ransomware-aanval | Computable.nl
Kendrion heeft de productie volledig hervat nadat de machinefabrikant op 29 augustus het slachtoffer was geworden van de LockBit-ransomware-bende. Alle belangrijke it-systemen zijn weer in de oude staat teruggebracht waardoor het ongerief voor klanten en werknemers minimaal is, zo stelt het bedrijf met hoofdvestiging in Amsterdam.

Na ontdekking van de aanval had de fabrikant van elektromagnetische actuatoren alle aangevallen it-systemen buiten bedrijf gesteld om verdere schade te voorkomen. Ook werden externe cybersecurity-experts ingeschakeld. Kendrion probeerde een deel van de productie zo goed en zo kwaad als dat ging handmatig voort te zetten.

Inmiddels werken alle kernsystemen weer normaal. Volgens Kendrion heeft het incident geen significante influence gehad op de leveranties aan klanten. Kendrion behoort tot de leveranciers van chipmachinefabrikant ASML.

De beursgenoteerde onderneming uit Amsterdam verwacht niet dat de aanval ‘een materieel impact heeft op de financiĆ«le resultaten’. Kendrion onderzoekt nog in welke mate knowledge verloren zijn gegaan of zijn gecompromitteerd. De beruchte hackersbende LockBit, die zich veelal bedient van de Russische taal, werkt als een ransomware-as-a-service. Onbekend is of losgeld is betaald.

Afgelopen juni werd de Taiwanese chipgigant TSMC het slachtoffer van LockBit. De bende dreigde toen gegevens van ‘s werelds grootste ‘foundry’ openbaar te maken als TSMC weigerde zeventig miljoen greenback losgeld te betalen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven