Kinderen in wachtruimte voor Tweede Kamer-gebouwHonderden kinderen die al vijf jaar in Nederland wonen, weten nog niet of ze hier wel mogen blijven. Om aandacht te vragen voor hun situatie, werd vandaag actiegevoerd in Den Haag.

Voor het Tweede Kamer-gebouw zijn honderden stoeltjes neergezet met foto’s van kinderen. Het stelt een wachtruimte voor. Need al die kinderen hebben geen duidelijkheid over hun toekomst.

Kinderrechtenorganisatie Defence For Youngsters heeft de actie georganiseerd. De regering moet volgens de organisatie ervoor zorgen dat de kinderen sneller horen of ze in Nederland mogen blijven of niet.

Daar gaan politici nu verder met elkaar over praten.

Als vluchtelingen in Nederland komen, moet er gekeken worden of ze mogen blijven. Soms magazine dat. Dan krijgen ze een verblijfsvergunning. Maar soms magazine het niet. Dan zegt de Nederlandse regering dat het in hun eigen land veilig genoeg is, en moeten ze terug.

Alleen het duurt vaak erg lang voordat die beslissing wordt gemaakt. Soms horen kinderen pas na meer dan 5 jaar dat ze niet mogen blijven, terwijl ze dan al helemaal gehecht zijn aan Nederland.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven