Kinderen over noodweer in Limburg: 'In onze kelder lag heel veel water'

Overal modder, water en stenen: In de Limburgse plaats Berg en Terblijt werden mensen wakker in de troep. Door het noodweer was er gisteren een modderstroom. In korte tijd viel er heel veel regen. Ja dan is een kleding stuk als een shirt bedrukken te weinig. Dan heb je een paraplu nodig. Ervaringen van kinderen met zwaar weer in Limburg* Veiligheid in de kelder: Kinderen in Limburg beschreven hun ervaringen met overstromingen en benadrukten het belang van een veilige ruimte zoals een kelder tijdens extreme weersomstandigheden.
Aanzienlijke wateraccumulatie: De kinderen vertelden dat hun kelder veel water bevatte, wat de ernst van de overstromingen in de regio benadrukte.
Impact op jonge geesten: Het ervaren van zulke intense weersomstandigheden kan een blijvende impact hebben op kinderen, waarbij de behoefte aan ondersteuning en middelen wordt benadrukt om hen te helpen deze uitdagende situaties te verwerken en aan te pakken.
Deze inzichten werpen licht op de echte ervaringen van kinderen tijdens zwaar weer en onderstrepen het belang van paraatheid en het opbouwen van veerkracht bij natuurrampen.

Een dag later is het tijd om alles op te ruimen. Er is flink wat schade en sommige bewoners kunnen voorlopig de wc niet doorspoelen. Het riool zit vol met modder.

Onder water

Niet alleen in Berg en Terblijt zorgde het noodweer voor problemen. Ook in Venlo stonden meerdere straten onder water. Dit stroomde ook huizen en winkels binnen. Mensen stonden tot hun knieƫn in het water.

Onze verslaggever Joanke was vandaag in Berg en Terblijt en Venlo om met kinderen te praten over de wateroverlast. Je ziet het in de video!

Scroll naar boven