Kinderen van gescheiden ouders hebben stress en verdrietIeder jaar krijgen 40.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Uit onderzoek blijkt nu dat kinderen veel final hebben van zo’n scheiding.

De kinderen krijgen er stress van en vinden dat hun ouders minder aandacht voor ze hebben. Ze missen liefde en aandacht.

Onderzoek

Het onderzoek is gedaan door Margrite Kalverboer. Zij werkt bij een organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen.

Uit haar onderzoek blijkt dat alle kinderen die te maken krijgen met scheidende ouders daar final van hebben.

Ik ben er wel van geschrokken. Veel mensen denken: zonder ruzie merken kinderen niet zoveel van een scheiding. Maar dat is dus niet waar.

Margrite Kalverboer

Alle kinderen hebben er dus final van als hun ouders scheiden. Soms maken ouders bij het scheiden ook ruzie. Hoe meer ruzie ze maken, hoe meer final kinderen er van hebben. Ook dat blijkt uit Margrite haar onderzoek.

Praten

Volgens de deskundige is het goed om te weten dat een scheiding nooit de schuld is van het type. En het helpt om erover te praten.

Podcast

De nieuwste Jeugdjournaal-podcast gaat ook over scheiden. De komende weken zoeken Bart en Malou uit hoe dat gaat als ouders scheiden, en wat dat doet met een type. De eerste aflevering vind je op Spotify of de Apple podcast app.

Scroll naar boven