Kinderen vertellen hoe ze overleefden in de jungle van ColombiaDe kinderen die 40 dagen wisten te overleven in de jungle van Colombia, liggen nog in het ziekenhuis. Er wordt heel goed voor ze gezorgd. Ze zijn erg verzwakt. Vanuit het ziekenhuis hebben de kinderen verteld hoe het lukte om te overleven.

Meel en vruchten

En dat lukte vooral door meel. Dat zat in het vliegtuig. Toen het meel op was, begonnen de kinderen zaden te eten. En doordat het de afgelopen tijd veel heeft geregend in het gebied was er veel fruit te vinden in het regenwoud.

De kinderen zijn opgegroeid in het gebied. De reddingswerkers vinden het heel knap hoe ze wisten te overleven. In het gebied komen slangen, muggen en andere dieren voor. Dat ze het overleefd hebben, komt vooral door het oudste meisje van 13 jaar. Zij had een beetje geleerd hoe je moet overleven in de jungle.

Achteraf blijkt dat de reddingsteams een paar keer heel dichtbij de kinderen zijn geweest. Maar de kinderen waren zo verzwakt, dat ze niet om hulp konden roepen.

Hond

De kinderen vertelden ook dat er een tijdje een hond bij ze is geweest. Wilson, heet de hond. Het is een speurhond. Hij vond de kinderen, maar het lukte ‘m niet om weer terug te gaan naar de reddingswerkers. Wilson is nog steeds niet gevonden. Het leger is nog op zoek naar hem.

De president van Colombia heeft samen met zijn gezin de kinderen in het ziekenhuis opgezocht. Ze namen cadeaus mee en zeiden dat ze het ongelofelijk bijzonder vinden dat ze zo lang hebben weten te overleven.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven