Klopp verontschuldigt zich bij Egyptische bondscoach over Salah-uitspraken – Voetbal Worldwide


Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft excuses aangeboden aan de bondscoach van Egypte, Rui Vitória, over de uitspraken die hij deed over de Egyptische Liverpool-ster Mohamed Salah. Klopp verklapte dat de Egyptische ster, die een hamstringblessure had opgelopen, terug naar Engeland was gevlogen.

Vitória nam zijn collega dat niet bepaald in dank af, die had het nieuws nog even onder de pet willen houden. Klopp heeft zijn excuses aangeboden. ‘Als ik voor mijn beurt gesproken heb, dan spijt me dat. Het was niet mijn bedoeling om iets verkeerd te doen, ik was op dat second niet op de hoogte van de situatie’, aldus de Duitser op zijn persconferentie donderdagmiddag waarin werd vooruitgeblikt op het FA Cup-duel met Norwich Metropolis op Anfield aanstaande zondag.

Klopp vertelde verder dat Liverpool en Egypte hetzelfde belang hebben: Salah zo snel mogelijk match krijgen. ‘Alle partijen zijn ermee akkoord, het is logisch dat hij hier herstelt. We hebben nog een seizoen af te maken en willen hem match hebben. Maar als hij match is en Egypte nog in het toernooi zit, dan gaat hij terug. Over wat anderen zeggen, wil ik het nu niet hebben’, aldus Klopp.

Egypte, dat met de grootst mogelijke moeite door de poulefase kwam, hervat het toernooi zondag in de achtste finales tegen de DR Congo, een eventuele kwartfinale is tegen de winnaar van de kraker tussen Equatoriaal-Guinea en Guinee. De finale is op zondag 11 februari. Klopp heeft er geen geheim van gemaakt dat hij hoopt dat Egypte voor tijd al is uitgeschakeld.

Scroll naar boven